Het groene wonen

Klimaatverandering heeft gevolgen voor de samenleving en creëert angst en bezorgdheid. De consument gaat op zoek naar hoop en herstel door middel van schone, duurzame producten. Interesses in innovatieve technologieën zoals een veganistisch product (cactus,champignon, appel druif, ananas) of gerecycled leder zal deze beweging leiden. Milieuvriendelijke en duurzame materialen zullen nieuwere generaties meer aanspreken. 

Moodboard het groene wonen

Afgelopen periode was bewogen en zochten we vaker de natuur op. We kwamen erachter dat je je gelukkiger en rustiger voelt na een boswandeling. Dit zorgt ervoor dat de consument vaker op zoek is naar natuurlijke elementen die ze toe kunnen passen in hun huis of werkruimte. Planten en een natuurlijke omgeving zorgen ervoor dat de werk- en leefruimte verandert in een gelukkige plek.

Dit gevoel vormt de bouwsteen van biophilic design, het gaat niet alleen om hoe we ons verhouden tot de natuur. Nee, het gaat over hoe contact met de natuur ons gelukkiger maakt. De fractale geometrie van de natuur, de fractals zijn uiteindelijk herhaling van een enkele vorm. En die herhaling kun je in het interieurontwerp toepassen om orde te scheppen in een ruimte. Het leidt het oog in een bepaalde richting! 

Fractale patronen kunnen ook door de mens worden gemaakt van precieze geometrische vormen, en deze kunnen ook in interieurs worden gebruikt. Fractals zijn een hulpmiddel om interieurs boeiend te maken. En dit in combinatie met groene kamerplanten helpt de mensen opnieuw in contact te brengen met de natuurlijke wereld.

Met de beelden laat ik zien hoe. Hiervoor werkte ik samen met interieurstylist Sharon Roest. In haar keuken heb ik een grote Alocasia plant toegepast op het keukeneiland. De ompot van de plant heeft een herhalend patroon (leatherlook) wat rust geeft. Ook heb ik haar voorzien van groenadvies een handout om alle planten in huis, een groene boost te geven zodat deze planten nog beter verzorgd en kunnen opbloeien tot grote groene planten.

Deze foto’s zijn gemaakt door Sharon Roest in haar eigen woning! De andere foto’s van deze interieurbeplanting volgen nog.

Deze foto’s zijn gemaakt door fotograaf Caroline Martinot.

Flitsadvies en groenstyling

Het flitsadvies is een soort brainstormsessie aan huis. Na afloop van mijn bezoek heb je genoeg inspiratie om er zelf verder mee aan de slag te gaan.

Hoe werkt het? Samen bekijken we de ruimte, bespreken we de wensen en geef ik direct advies. Dit flitsadvies was een praktijkruimte in een prachtige jaren zeventig woning met grote raampartijen. De praktijkruimte is aan de achterkant van de woning met een uitkijk op de tuin, die in het voorjaar wordt aangelegd. Tijdens een flitsadvies komen diverse aspecten aan de orde, zoals indeling, sfeer, materialen, kleuradvies en/of verlichting. Met het flitsadvies kan je daarna in eigen tempo aan de slag.

De klant wilde het uitzicht naar de tuin verminderen, omdat deze nog niet was aangelegd. Maar wel op een natuurlijke manier en zo is er een ombouw gekomen rondom de verwarming waar terra cotta potten met planten op konden worden geplaatst zodat het een natuurlijke groene uitstraling kreeg.

Flitsadvies praktijkruimte interieur en groenadvies
Flitsadvies praktijkruimte interieur en plantenadvies

Ook was een grote wens heel veel planten in de woonkamer bij de ramen, om een directe inkijk op een natuurlijke manier te beperken. Om de lijn door te voeren van terra cotta potten, hebben we hier voor dezelfde potten gekozen die een warme uitstraling geven aan het huis. De planten zijn ingekocht bij mijn vaste kweker en in de potten geplaatst zodat de verzorging van de planten makkelijk wordt.

Flitsadvies interieurbeplanting
Flitsadvies interieurbeplanting
Flitsadvies interieurbeplanting

Ben je ook geïnteresseerd in een flitsadvies neem dan contact met mij op, dan bekijk ik wat er mogelijk is.

Groene styling met kamerplanten

Meer planten in het interieur dat was de wens, en een groene styling en samen inkopen doen.

Vaak als je naar het tuincentrum gaat, vind je niet precies wat je nodig hebt en je bent er dan uren tijd aan kwijt. Hoe fijn is het dan om een groenstylist mee te vragen die precies weet wat bij jou en je interieur past. De groenstylist kan rekening houden met je wensenlijst en aangeven waar bepaalde plantensoorten het beste kunnen staan.

Het huis is gelegen op het zuiden en heeft een prachtig interieur. Eén wens was het huis te voorzien van planten die goed zijn voor de luchtvochtigheid.

Het huis is door de styling meer tot leven gekomen. Ik heb gezellige plantengroepen gemaakt met niveauverschillen. Niet alleen in de woonkamer, maar ik heb een verdeling door het hele huis gemaakt. In de gang staat een prachtige Sansevieria en in de keuken hangt String of Pearls, beter bekend als de erwtenplant.

De kamerplanten staan gezellig in huis en het groen geeft nog meer sfeer en het is fijn thuiskomen.  Planten in huis zijn gezond voor de mens en het geeft rust.

Nadat de styling is gedaan stuur ik nog een verzorgingsadvies door zodat je precies weet hoe je de kamerplanten het beste kan verzorgen. Wilt u ook een groen interieur, een plantenstyling op maat? Ik kom graag bij u thuis voor een intake gesprek om te kijken wat er mogelijk is.