Interieuradvies Javastraat

Dertiger jaren tussenwoning met de tuin op ´t zuiden. De keuken wordt verbouwd in een landelijke stijl en van de muur die grenst aan de keuken en woonkamer wordt de doorkijk wat groter gemaakt, zodat het licht meer door vloeit. Alle muren op de benedenverdieping worden gestuct. In het woongedeelte liggen houten planken (eiken gerookt) in de lengte gelegd. In de keuken is de vloer voorzien van Portugese tegels, deze worden opnieuw gevoegd.

Vervolgens heb ik voor de klant een uitwerking gemaakt van de te kiezen meubels, materialen en kleuren. Door de zachte wittinten ontstaat veel rust, om het geheel spannend te houden en wat pit toe te voegen is de wand in de huiskamer geschilderd in een groen grijze kleur. En de keukenwand antraciet geschilderd. Hierdoor wordt er contrast gecreëerd, ontstaat er diepte en toch wordt het geheel stoerder.

Een huis waar je (weer) blij van wordt, dat is wat je wilt..... kijk je mee?
Naar het eindresultaat van deze prachtige dertig jaren tussenwoning aan de Javastraat te 's-Hertogenbosch.

Het groene wonen

Klimaatverandering heeft gevolgen voor de samenleving en creëert angst en bezorgdheid. De consument gaat op zoek naar hoop en herstel door middel van schone, duurzame producten. Interesses in innovatieve technologieën zoals een veganistisch product (cactus,champignon, appel druif, ananas) of gerecycled leder zal deze beweging leiden. Milieuvriendelijke en duurzame materialen zullen nieuwere generaties meer aanspreken. 

Moodboard het groene wonen

Afgelopen periode was bewogen en zochten we vaker de natuur op. We kwamen erachter dat je je gelukkiger en rustiger voelt na een boswandeling. Dit zorgt ervoor dat de consument vaker op zoek is naar natuurlijke elementen die ze toe kunnen passen in hun huis of werkruimte. Planten en een natuurlijke omgeving zorgen ervoor dat de werk- en leefruimte verandert in een gelukkige plek.

Dit gevoel vormt de bouwsteen van biophilic design, het gaat niet alleen om hoe we ons verhouden tot de natuur. Nee, het gaat over hoe contact met de natuur ons gelukkiger maakt. De fractale geometrie van de natuur, de fractals zijn uiteindelijk herhaling van een enkele vorm. En die herhaling kun je in het interieurontwerp toepassen om orde te scheppen in een ruimte. Het leidt het oog in een bepaalde richting! 

Fractale patronen kunnen ook door de mens worden gemaakt van precieze geometrische vormen, en deze kunnen ook in interieurs worden gebruikt. Fractals zijn een hulpmiddel om interieurs boeiend te maken. En dit in combinatie met groene kamerplanten helpt de mensen opnieuw in contact te brengen met de natuurlijke wereld.

Met de beelden laat ik zien hoe. Hiervoor werkte ik samen met interieurstylist Sharon Roest. In haar keuken heb ik een grote Alocasia plant toegepast op het keukeneiland. De ompot van de plant heeft een herhalend patroon (leatherlook) wat rust geeft. Ook heb ik haar voorzien van groenadvies een handout om alle planten in huis, een groene boost te geven zodat deze planten nog beter verzorgd en kunnen opbloeien tot grote groene planten.

Deze foto’s zijn gemaakt door Sharon Roest in haar eigen woning! De andere foto’s van deze interieurbeplanting volgen nog.

Deze foto’s zijn gemaakt door fotograaf Caroline Martinot.