Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/2/b/9/personalgreen.nl/httpd.www/wp-content/themes/shapely/inc/extras.php on line 760

Planten Schoonmaak

Kamerplanten

Planten Schoonmaak

Het is Lente ook al voelt het nog niet zo! Maar je kan in huis je planten al gaan voorbereiden op de Lente.

Hoe?

Maak de bladeren schoon, afgelopen zondag scheen de zon heerlijk naar binnen en die prachtige sanseveria daar lag gewoon stof op. Dus voor je interieur een voorjaarsschoonmaak maar ook voor je planten. Met een natte spons kan je de bladeren af nemen of met de plantenspuit met wat lauw water en een schone theedoek.

Tussen de plant in zitten wat bruine bladeren die mag je voorzichtig weg halen. En ook vanaf Maart mogen de planten een grotere pot. De plant verpotten, zodat deze lekker groter gaat groeien. Met nieuwe aarde, haal voorzichtig je groene vriend uit de pot en verwijder zoveel mogelijk aarde van de wortels. Vul de nieuwe pot met aarde, zelf doe ik wat hydrokorrels op de bodem en dan weer potgrond en zet dan je plant erin. Goed aandrukken anders is de aarde wat los en geef meteen wat water.

En de planten gaan jou zeker belonen als na de zomer weer wat centimeters zijn gegroeid. In de maanden Maart, April, Mei, Juni, Juli mag je ook 1x in de maand de planten wat extra plantenvoeding geven. En zo krijg je een Urban Jungle bij jou thuis.